Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семиноженко порівняв Януковича з Черчиллем і Тетчер

Субота, 14 квітня 2012, 18:07

Продаж прав на ще не написані мемуари є звичною світовою практикою.

Про це заявив УНІАН голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко щодо декларації про доходи президента Віктора Януковича, повідомляє Обком.

"Я не розмовляв з цього приводу з президентом України, але, наскільки розумію, мова йде про аванс за видання в майбутньому мемуарів глави держави", - сказав Семиноженко.

"Думаю, мабуть, Віктор Янукович погодився дати розлоге інтерв'ю після 2020 року і розповісти про свою драматичну життєву долю, роботу на посаді прем'єр-міністра, про те, як він пережив помаранчеву революцію, як перебував в опозиції в 2005 і 2008-2009 роках і, в підсумку, зміг виграти президентські вибори і провести реформи", - вважає він.

За словами Семиноженка, практика видання мемуарів політичними лідерами досить є поширеною в Європі та Північній Америці, і такі книги, якщо мова йде про справжні мемуари, видаються, коли політик уже пішов з посади, а тому він може говорити більше, без обмежень дипломатичного і політичного характеру.

Читачам буде цікаво дізнатися про те, які в дійсності причини стояли за історичними рішеннями, можливо, якісь смішні випадки, додав Семиноженко, підкресливши, що тому видавництва завчасно намагаються викупити ексклюзивні права на ці мемуари.

"Відомий випадок, коли для запису мемуарів 18-го Президента США Гранта видавництво спеціально найняло райтером Марка Твена. Цілком зрозуміло, що такий проект коштував видавництву недешево. Сьогодні бестселерами є, наприклад, мемуари Шарля де Голля, Вінстона Черчілля, "Державність" Маргарет Тетчер або "Будь ласка, коротко!" Вацлава Гавела", - сказав він.

"Рональд Рейган також "продав свою пам'ять заздалегідь". Він отримав аванс 8,5 мільйона доларів від однієї з компаній за свої мемуари і збірник промов. Президент США Джорж Буш-молодший, ще перебуваючи на посаді, отримав аванс в 7 мільйонів доларів за книгу мемуарів "Момент істини", яка вийшла тільки в листопаді 2010 року, коли Америкою вже 2 роки керував Барак Обама", - нагадав Семиноженко.

"Наскільки я пам'ятаю, Білл Клінтон погодився поступитися права на публікацію своїх мемуарів компанії за гонорар, який становить понад 10 мільйонів доларів. Його дружина Хіларі Клінтон ще на посту сенатора отримала аванс у 8 мільйонів доларів за книгу мемуарів, яка вийшла через кілька років, - в 2005-му", - розповів він.

За словами Семиноженка, аванс за книгу спогадів в 8,5 мільйона доларів отримав Папа Іван Павло II.

"Британська преса багато писала, що Тоні Блер пропонував видавництвам купити мемуари за гонорар в 16 мільйонів фунтів стерлінгів. В кінцевому підсумку, він погодився на пропозицію Руперта Мердока з авансом в 4 мільйони фунтів стерлінгів", - додав він.

За словами співрозмовника агентства, "всі ці цифри значно вищі, ніж той гонорар, який отримав Віктор Янукович".

Як підкреслив Семиноженко, "на пострадянському просторі політичні мемуари зазвичай не настільки відверті, як на Заході. Можливо, Віктор Янукович зламає цю практику і розповість у притаманному йому відвертому стилі про сьогоднішнє "закулісся влади".

Як повідомлялося, в 2011 році ТОВ "Друкарня "Новий світ" (Донецьк) виплатила президенту авторську винагороду в сумі 16,4 млн грн за передані цьому видавництву майнові права.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: