Лукашенко випустив засудженого суперника

Субота, 14 квітня 2012, 22:26

У Білорусі в суботу ввечері вийшов на свободу кандидат в президенти на президентських виборах 2010 року Андрій Санніков.

Як повідомила Радіо Свобода дружина Саннікова Ірина Халіп, він подзвонив їй приблизно о 19.30 з таксофона з залізничного вокзалу Вітебська.

Санніков відбував покарання у колонії "Вітьба-2", розташованій недалеко від Вітебська. Планується, що вночі колишній кандидат в президенти повернеться з Вітебська до Мінська.

Як розповів сам Санніков, він був звільнений на підставі президентського указу про помилування, датованого 14 квітня.

"Я до останнього не вірив, що мене звільнять. Мене стільки раз етапували з однієї в'язниці до іншої, що я думав, що це черговий етап. Зараз трохи ошелешений, треба прийти до тями", - сказав він.

"Хочу передати всім слова подяки за підтримку і солідарність. Якби не ви, я не був би сьогодні на волі. Тому що робилося все, щоб я взагалі не вийшов з в'язниці", - сказав колишній кандидат в президенти.

У травні 2011 року Саннікова засудили до п'яти років позбавлення волі в колонії посиленого режиму за звинуваченням в організації масових заворушень у день президентських виборів 19 грудня 2010 року. В кінці січня стало відомо, що Санніков написав прохання про помилування на ім'я Олександра Лукашенка.

У місцях позбавлення волі, як і раніше, знаходиться ще один колишній кандидат в президенти Микола Статкевич, який заявив, що не збирається просити помилування у Лукашенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування