Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Болотських: доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня немає

Неділя, 15 квітня 2012, 12:36

Ніяких документів, що дозволяють зробити висновок, що Юлія Тимошенко або Павло Лазаренко перераховували гроші за вбивство донецького бізнесмена Євгена Щербаня, в матеріалах кримінальної справи не фігурувало.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів адвокат Дмитро Поєзд, який захищав вбивцю Щербаня Вадима Болотських під час досудового слідства в 2001-2003 роках.

"Не має доказу ланцюжка проходження грошей від замовника до Болотських. Він єдиний залишився в живих з учасників цього злочину. І слідство має довести, що гроші, які, якщо допустити, що перераховувала Тимошенко, потрапили до Болотських і саме за скоєння вбивства", — зазначив Поєзд.

"Під час досудового слідства слідчі мені показували копію якоїсь платіжки. Я сказав — дайте оригінал документа, і на цьому все скінчилося. Ніяких платіжних документів, які б дозволяли зробити висновок, що Тимошенко або Лазаренко перераховували гроші за вбивство Євгена Щербаня, у матеріалах справи не було. Це я заявляю з усією відповідальністю", — сказав він.

Поєзд також додав, що ще перед початком процесу хотів зробити заяву адвокат на прізвище Ніказаков, який казав, що представляє Павла Лазаренка і хотів зробити заяву про непричетність Лазаренка до злочинів, які розглядатимуться в суді.

"Однак суд не прийняв ані доручення, ані заяви від Ніказакова й не дозволив йому ознайомитися з матеріалами справи. Адвокатові суддя відмовив на тій підставі, що Лазаренко не є учасником процесу. Тобто фактично тоді мови про причетність до цих резонансних злочинів Павла Лазаренка, не кажучи вже про Юлію Тимошенко, не було. Суд цього навіть не розглядав", - розповів адвокат.

"Тому всі теперішні інсинуації про причетність Тимошенко й Лазаренка до вбивства того ж таки Щербаня — брехня. Це все висмоктано з пальця", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування