Типографія дала Януковичу 2 мільйони доларів під чесне слово

Середа, 18 квітня 2012, 11:41

У договорі, укладеному між видавництвом "Новий світ" і письменником Віктором. Януковичем, немає чітких зобов'язань з боку автора з видання нових творів.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив заступник директора видавництва Едуард Вакуленко.

За словами Вакуленка, не обумовлено скільки книг, в якому обсязі і в які терміни повинен здати у видавництво даний автор.

Пан Вакуленко не заперечує, що сума гонорару майже в 2 мільйони доларів в значній мірі є авансом президенту без будь-яких гарантій.

"Так, він може і нічого не написати, договором це не обумовлено", - зазначив Вакуленко

"Це бізнес, і ми ризикуємо. Однак, спогади діяча такого масштабу, враховуючи масштаб особистості, мають великий комерційний інтерес, і ми з нетерпінням чекаємо нову книгу, над якою працює Віктор Федорович", - додав Вакуленко.

Як повідомлялося, в 2011 році видавництво "Новий світ" придбало авторські права на 4 книги, написані Януковичем у 2004-2010 роках: "Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок", "…І рік при владі. Від кризи – до економічного зростання", "Здолати шлях", "Як Україні далі жити", а також на майбутні літературні твори.

Видані "Новим світом" книги Януковича є передруком, бо раніше їх видавали інші видавництва.

За словами Вакуленка, в 2011 році в "Новому світі" надрукували  1 млн. 293 тисячі примірників книг Януковича, але жодної не вдалося роздобути у видавництві.

"Як продаються ці книги, я не знаю, але наші склади порожні. Все розійшлося оптовим покупцям. Як поширювали оптовики, це нам не відомо, але у нас нічого не залишилося", - повідомив Вакуленко.

Уточнити чи весь тираж розпроданий і який прибуток від продажу творів Януковича пан Вакуленко відмовився, посилаючись на конфіденційність.

Також Вакуленко зазначив, що історія співробітництва видавництва з Віктором Януковичем починається з часів його губернаторства.

"Ми робили буклети, листівки, у нас давня історія стосунків. У 2004 - 2005-му друкували для нього твори тиражем понад 2 млн примірників", - сказав Вакуленко, не уточнивши, про які твори йдеться.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування