Євро-патруль: "Олімпійський" не готовий обслуговувати вболівальників-інвалідів

Середа, 18 квітня 2012, 12:21

Національний спорткомплекс "Олімпійський" не пройшов перевірку на готовність прийняти вболівальників-інвалідів.

Про це "Киев. Комментарии" повідомили активісти "Євро-патруля", які провели інспекцію стадіону під час матчу "Динамо" з "Ворсклою".

"Інвалідів, у принципі, пропустили. Але перед матчем, щоб купити квиток, інвалід має сам з документом під'їхати в касу, у яку стоїть черга в кілька тисяч осіб", - відзначають активісти.

"Щоб не стояти в черзі інвалід має приїхати заздалегідь і купити квиток, але це зовсім не зручно для людей з обмеженими можливостями. Стюарди взагалі не розуміють, що їм робити з інвалідами, які повинні дати їм докладні інструкції", - відзначають вони.

При цьому активісти підкреслюють: на сайті НСК зазначено, що є спеціальні ліфти для інвалідів, "але ми їх так і не побачили, і ніхто не знав, де вони".

"На зоні для інвалідів взагалі заощадили. Там козирок закриває частину поля, і інвалідам доводиться нагинатися, щоб подивитися матч. У цьому місці (зоні для інвалідів) - аеродинамічна труба викликає постійний протяг, що продуває вболівальників протягом усього перегляду матчу", - підкреслюють в "Євро-патрулі".

Крім того замічено недоліки й у вбиральнях.

"Головною незручністю у вбиральнях є істотна відстань між унітазом і вмивальником, що вимагає додаткового переміщення в колясці з метою помити руки, умитися", - відзначають активісти.

"Друге - відсутність спеціальної кнопки виклику допомоги у випадку її необхідності зсередини туалету, що є нормою на спортивних аренах у європейських країнах", - додали вони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування