Клюєв: Корупція набула масштабів національного лиха

Середа, 18 квітня 2012, 12:35

Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв вважає, що в Україні необхідно посилити покарання за корупційні злочини.

Про це він написав у статті в Уніан.

На думку Клюєва, корупція в Україні "набула масштабів національного лиха - підірвала віру громадян у власну державу, значно обмежила її розвиток".

"Щоб значно зменшити бажання чиновників займатися корупцією, необхідно забезпечити виконання простого принципу: можливі втрати повинні бути більш значущими, ніж вигоди від корупційних злочинів", - вважає він.

"Необхідно посилити покарання за корупційні злочини. Саме такі рекомендації дають Україні європейські експерти, і це вже передбачено антикорупційної Стратегією", - додав Клюєв.

На думку секретаря РНБО, "життєво важливим є прискорення реформи правоохоронних органів".

"Лише викоренивши корупцію в їх рядах можна очікувати значних результатів у боротьбі з корупцією в усій владі", - зазначив він.

"Також необхідне продовження судово-правової реформи - тільки незалежна й ефективна судова система зможе забезпечити адекватне покарання корупціонерам", - додав Клюєв.

Він також вважає, що роботу державного апарату необхідно робити "більш прозорою і зрозумілою, максимально позбавленою "людського фактора" в питаннях регулювання та дозвільної діяльності".

"Важливо прискорити реформу системи адміністративних послуг... Автоматизація системи управління та її оптимізація дозволять мінімізувати корупцію в державній системі", - написав Клюєв.

"Крім цього, ми вдосконалюємо процедури вступу на державну службу. Існування створеного Міністерством юстиції реєстру чиновників, спійманих за руку при корупційних діях (в ньому вже близько півтора тисяч прізвищ), дозволить уникнути кругообігу корупціонерів в системі державної влади, раніше притаманного Україні", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування