Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ветерани МВС збирають гроші, щоб допомогти Луценку покрити "збитки"

Середа, 18 квітня 2012, 16:01

Ветерани МВС продовжують збір коштів для відшкодування збитків державі, до якого суд зобов’язав екс-голову відомства Юрія Луценка.

Про це сказав генерал-полковник міліції Володимир Євдокимов на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ветерани вирішили, що цю суму не повинен гасити один міністр, якщо її вже гасити, то мають брати участь усі ті, хто брав участь у цих заходах. А палац "Україна" уміщує 4 тис. осіб – могли б скинутися й цю суму погасити", - сказав він.

"Я про цю ініціативу повідомив і під час судового засідання, відповідаючи на запитання по даній справі", - зазначив Євдокимов.

Він нагадав, що після цього була створена ініціативна група.

За словами Євдокимова, кожен охочий вносить суму залежно від своїх доходів і достатку, а він особисто отримав понад 200 дзвінків.

"Гроші ще ніхто не підсумовував. Я гадаю, що десь через 1-1,5 тижня ми будемо знати, скільки вже зібрали", - зазначив генерал-полковник міліції.

Він надав реквізити рахунку, куди можна перерахувати гроші на відшкодування збитків державі, й підкреслив, що при цьому можна вказати свої дані й ідентифікаційний код, щоб у випадку визнання недійсним вироку Луценкові гроші можна було повернути через суд.

"Я думаю, що 634 тис. за два врочисті заходи (День міліції в 2008 і 2009 роках) з одного боку велика сума, а з іншого боку – ні. Ці кошти йшли на квіти вдовам загиблих співробітників, на нагороди, приїжджали до нас колеги із закордону, потрібні були кошти на оренду приміщення", - зазначив він.

"Якщо 300 тис. співробітників міліції в нас, то потрібно скинутися по 2 грн. Якщо це 8 тис. тих, хто брав безпосередню участь у цих урочистих заходах, то це теж невелика сума. Я вважаю, що ці "збитки" реально відшкодувати", - підкреслив ветеран МВС.

На сайті "Народної самооборони" опубліковані реквізити для перерахування грошей:

Рахунок отримувача - 35223044000034
Отримувач - МВС України
Код отримувача (ЗКПО, ЄДРПОУ) - 00032684
Банк отримувача - Державна казначейська служба України
Код банка отримувача (МФО) - 820172
Призначення платежу - Відшкодування грошових коштів державного бюджету на урочисті заходи до Дня міліції у 2008-2009 рр.

Дружина Юрія Луценка Ірина висловила подяку ініціативній групі й зазначила, що їй приємно бачити в ній Володимира Євдокимова, Віталія Ярему й інших.

Як відомо, 27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі, а також конфіскації майна й позбавленню рангу держслужбовця. Також з екс-голови МВС ухвалено стягнути 643 тис. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...