Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Король Іспанії вибачився, що поїхав полювати під час кризи

Середа, 18 квітня 2012, 17:33

Король Іспанії Хуан Карлос вибачився за те, що поїхав на полювання до Африки в розпал економічної кризи у його країні.

Відповідну заяву він зробив після повернення з лікарні, де лікував перелом стегна, якого зазнав на тому полюванні, повідомляє "BBC Україна".

"Мені дуже прикро, я зробив помилку. Такого більше не повториться", - заявив король Іспанії.

Короля різко розкритикували через подорож, а також у зв'язку з повідомленнями про те, що у Ботсвані він полював на слонів.

Така діяльність, вважає обурена громадськість, несумісна з його роллю голови Всесвітнього фонду дикої природи.

На той момент, коли Хуан Карлос попросив пробачення у народу за ці дії, інтернет-користувачі зібрали 85 000 підписів за його відставку з посади почесного президента іспанської гілки всесвітньої організації охорони дикої природи WWF.

Петиція в інтернеті з вимогою про його відставку з'явилася після його подорожі до Ботсвани, про яку стало відомо після того, як король прилетів додому лікувати перелом стегна, якого зазнав під час полювання.

За численними повідомленнями, Хуан Карлос полював у Африці на слонів/ Щоправда, його речники не підтверджували цю інформацію, але і не спростовували її.

Стегно 74-річний Хуан Карлос зламав, впавши на сходинку, після чого короля доставили додому на приватному літаку. Операцію на стегні він переніс у суботу, 14 квітня.

Економіка Іспанії є четвертою найпотужнішою у єврозоні, проте останнім часом боргова криза країни погіршується, витрати по позиках зростають. Рівень безробіття в Іспанії становить 23%, зазначає "BBC Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування