Німецький лікар вважає, що болі в Тимошенко - від страху

Четвер, 19 квітня 2012, 11:38

Болі Юлії Тимошенко мають психосоматичний характер.

Про це заявив директор берлінської лікарні "Шаріте", професор неврології Карл Макс Айнхойпль в інтерв'ю "Російській газеті".

Він відзначив, що докладні дані про стан хворого не підлягають розголошенню.

"Можу вам сказати з усією упевненістю: вона хвора. У неї хребетна грижа, що викликає сильні болі. Вона майже не може пересуватися і змушена постійно лежати", - повідомив Айнхойпль.

На питання, наскільки важке захворювання Тимошенко, Айнхойпль відповів: "Це залежить від того, у якій формі захворювання протікає, як сильно хребет давить на нервові закінчення. Коли протрузія хребетних дисків перейшла в кінцеву стадію, це, насправді, призводить до досить сильних болів".

Він також відзначив, що на болі Тимошенко сильно впливає страх.

"Будь-який біль має спочатку психосоматичний компонент. Ця ситуація небагато відрізняється від того стану, коли людина страждає від хронічних болів. Пані Тимошенко зазнає особливого стресу, вона відчуває більше страху, ніж нормальний ув'язнений", - сказав лікар.

Айнхойпль ще раз підтвердив, що тюремна "адміністрація, насправді, дуже постаралася створити відповідні умови". "На мій погляд, вони бездоганні", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News