Затверджено порядок доступу до української "труби"

Четвер, 19 квітня 2012, 18:50

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики, затвердила порядок доступу до єдиної газотранспортної системи України.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Таким чином, два документа, дуже важливі для Європи, - прядок доступу до ГТС і кваліфікація споживачів - нами розроблено і прийнято", - сказав у ході засідання глава НКРЕ Сергій Тітенко.

Як повідомлялося, в ході прийнятя України при вступі до Енергетичного співтовариства зобов'язання передбачають забезпечення вільного доступу всіх компаній до пропускної здатності газотранспортної системи країни.

Пропускна здатність газотранспортної системи України на вході становить 288 мільярдів кубометрів, на виході - 178,5 мільярдів кубометрів, у тому числі в країни Європи 142,5 мільярда кубометрів, Молдову - 3,5 мільярди кубометрів.

Титенко також повідомив, що комісія має намір ввести додаткову групу споживачів електроенергії з встановленням відповідного тарифу.

Однак, за його словами, рівень такого тарифу поки остаточно не визначений.

Титенко зазначив, що більш 800-1000 кВт-год на місяць споживає близько 10% жителів України.

У той же час він підкреслив, що НКРЕ працює над тим, щоб при ухваленні рішення не постраждали соціально незахищені верстви населення.

"Є люди, які проживають в будинках з електричним опаленням - великими котлами, що споживають понад 1000 кВт-год на місяць. Вони далеко не завжди багаті. Ми уважно вивчаємо це питання", - сказав глава НКРЕ.

Титенко уточнив, що рішення про підвищення тарифів для населення, яке споживає понад 800-1000 кВт-год на місяць, може бути прийняте найближчими днями.

Як повідомлялося, в 2011 році НКРЕ підвищила тариф на електроенергію для населення, яке споживає понад 150 кВт-год на місяць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...