Власенко не виключає, що молодий суддя дасть Тимошенко 19 років

Четвер, 19 квітня 2012, 21:04

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко не виключає, що вирок у справі щодо діяльності корпорації "ЄЕСУ" може бути "приплюсований" до вироку в "газовій" справі.

Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі 5 каналу.

"Підсудність у цій справі порушена, і ми вважаємо, що ця справа має бути закрита, як вона уже була закрита генпрокурором в 2006 році", - заявив він.

"Стаття 191, яка інкримінується Тимошенко, а це зловживання чергове службовими повноваженнями і заволодіння коштами, вона передбачає від 7 до 12 років", - зауважив депутат.

При цьому Власенко не зміг відповісти на питання, чи додадуть Тимошенко 12 років, в разі обвинувального вироку, до вже отриманого строку в 7 років по "газовій" справі, чи рішення в попередній справі буде враховане.

"Як і все, що є у справі Тимошенко, воно абсурдне і не регламентоване законом. Бо оця жадоба Януковича посадити Тимошенко вона настільки хижа, що вони роблять те, що взагалі не передбачено законом. Закон не регламентує такої ситуації, тому молодий суддя, який слухає цю справу, зможе прийняти будь-яке рішення, хоча воно буде незаконним", - заявив захисник.

"Я боюся, що ми сьогодні були свідками народження другого судді Кірєєва", - додав він.

Власенко також повідомив, що Тимошенко не зможе прибути на засідання суду у п’ятницю: "Завтра, скоріш за все, її не буде".

"Але прокурор заявив, всупереч публічній позиції генпрокурора Пшонки, який визнав, що Юлію Володимирівну необхідно лікувати…, що він вимагає довідки про стан здоров'я Тимошенко і він вимагає доставки її в суд під час розгляду справи по суті", - уточнив захисник.

Як відомо, у четвер в Харкові відбулося попереднє слухання у справі Тимошенко щодо діяльності корпорації ЄЕСУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування