Янукович не хоче бути в ізоляції

П'ятниця, 20 квітня 2012, 13:31

Політика позаблоковості не повинна ізолювати Україну від світу, вважає президент Віктор Янукович.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні комітету з реформування і розвитку Збройних сил України та оборонно-промислового комплексу, повідомляє УНІАН.

"Проголошена нами політика позаблоковості не передбачає самоізоляцію від процесів зміцнення регіональної і загальноєвропейської та глобальної безпеки", - сказав він.

За словами Януковича, у сучасному світі Україна повинна знаходити своє місце.

"Усе інше, будь-яка ізоляція – це самогубство", - сказав глава держави.

Він підкреслив, що Україна і надалі буде розвивати тісні партнерські відносини з країнами Євросоюзу, Росією, США, Китаєм, країнами СНД, іншими сусідніми державами, з НАТО, іншими міжнародними організаціями, у тому числі ООН та ОБСЄ.

Янукович також підтвердив подальшу участь України у міжнародних заходах з урегулювання криз, у миротворчих, антитерористичних, антипіратських діях, а також у діяльності з контролю за озброєнням.

Президент вважає, що у найближчій перспективі збройні конфлікти у безпосередній близькості до українських кордонів є малоймовірними.

Водночас, Збройні сили України мусять бути надійним щитом, здатним протистояти будь-якій небезпеці для держави, наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування