У Києві протестують проти руйнування Андріївського узвозу

Субота, 21 квітня 2012, 13:42

Близько тисячі людей зібралися на Михайлівській площі у Києві, протестуючи проти забудови Андріївського узвозу.

Як передає кореспондент "Української правди", біля пам’ятника княгині Ользі встановлено сцену, на якій виступають активісти, митці.

Зокрема, виступили лідер організації "Збережи старий Київ" ігор Луценко, журналіст Єгор Соболєв, відомий дисидент Євген Сверстюк, філософ Мирослав Попович, а також історик Михайло Кальницький.

Кальницький зачитав документи, згідно з якими було погоджено будівництво торговельно-офісного центру Рината Ахметова на Андріївському узвозі. З них видно, що рішення про руйнування будинків було погоджено Мінкультом.

Також на мітингу виступили гурт "Даха Браха", "Тінь сонця", відомий гонщик Олексій Мочанов.

Під час акції люди скандували "Банду геть!", "Зупини руїну – поверни країну", "Київ належить нам", а також роздавали брошуру "Як захиститися від міліцейського свавілля".

Люди також тримали плакати "Ахметов, go home", "Ні руїні". Також на одному з плакатів було написано "Сволочи" і зображено Рината Ахметова і Олександра Попова.

Також активісти носили макет кота з Пейзажної алеї, виготовлений із пап'є-маше.

Крім того, біля сцени було розтягнуто полотно, на якому охочі могли написати свої вимоги до влади. Організатори акції обіцяли віднести його до КМДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування