Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко доручить соцпрацівникам лякати батьків і шукати їм роботу

Субота, 21 квітня 2012, 21:44

Міністерство соцполітики в цьому році на 12 тисяч збільшить кількість соціальних працівників.

Про це заявив в п'ятницю в Черкаській облдержадміністрації віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Ми хочемо змінити підходи до соціальної політики в цілому. Наша система побудована на тому, що ми працюємо з людьми або за наслідками, коли дитина вже осиротіла, або працюємо, коли вже є якась біда. В цьому році ми вводимо додатково 12 тисяч соціальних працівників, крім тих 4600, що є сьогодні, які будуть займатися проблемами захисту прав дітей", - розповів він.

За словами Тігіпка, при кожній селищній раді з'явиться соціально уповноважений у справах дітей.

"На ньому буде певне навантаження, і його завдання - попередити проблеми, які виникають у дітей. Не допустити до сирітства, оскільки сьогодні 10 тисяч дітей щорічно стають сиротами (7 тисяч з них сироти при живих батьках). Тому що починаються проблеми - когось треба вилікувати від алкоголізму, когось налякати, що заберемо дітей, комусь роботу дати. Ми цього не встигаємо робити", - сказав Тігіпко.

Він також повідомив, що середня заробітна плата у цих соціальних працівників складе 2200 гривень. Відповідні кошти вже закладені в бюджет.

"Це дасть можливість підібрати хороших людей. Є вже експеримент у Миколаївській області, де працюють понад 300 таких працівників. Маємо дуже хороші результати", - підсумував Тігіпко.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування