Тимошенко забрали з лікарні, бо це не готель

Неділя, 22 квітня 2012, 15:04

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко перевели з ЦКЛ №5 в Харкові до Качанівської виправної колонії близько 13.00 неділі.

Це підтвердив начальник Управління Держпенітенціарної служби Харківської області Євген Бараш журналістам на брифінгу в неділю, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко, рішення про переведення Тимошенко назад до колонії було ухвалено після того, як вона вранці в неділю вкотре відмовилася від проведення медичного обстеження і початку лікування.

"На превеликий жаль, незважаючи на наші наполегливі пропозиції, Юлія Володимирівна категорично відмовилася від проведення такого лікування. У зв'язку з цим ми не мали можливості це продовжувати. Це не готельні послуги. Щодо безпосередньо стаціонару, мають здійснюватися лікувальні заходи", - наголосила вона.

За словами Моісеєнко, було оформлено офіційну виписку екс-прем'єра зі стаціонару, після чого її перевезли до колонії.

Головлікар лікарні Михайло Афанасьєв висловив жаль, що ЦКЛ №5 не змогла надати медичну допомогу Тимошенко.

"Треба зазначити, Юлія Володимирівна була абсолютно коректна і тактовна з медичним персоналом. І коли їхала, подякувала всім за те, як ми до неї поставилися і позитивно оцінила наші зусилля. Нам прикро, що ми не могли розгорнути свою медичну допомогу", - зазначив Афанасьєв.

За його словами, друга засуджена, яку доставили на лікування до ЦКЛ №5 в ніч на 20 квітня разом з Тимошенко, продовжує лікування.

Разом з тим, прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомила, що рішення про повернення Тимошенко до колонії керівництвом ДПтС у Харківській області було прийнято через відмову екс-прем'єра проходити будь-які обстеження та починати курс рекомендованих німецькими і українськими лікарями реабілітаційних процедур.

Про відмову ув'язненої від послуг лікарів йдеться у відповідному акті, складеному в неділю лікарями ЦКЛ № 5 і членами міжнародної медичної комісії з обстеження Тимошенко.

В акті, зокрема зазначається, що "пацієнтка Ю.Тимошенко повторно категорично відмовилась розпочати лікування та підписати поінформовану згоду про первинний медичний огляд, обстеження та лікування".

Як повідомлялося, у п’ятницю ввечері прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомляла, що "після ознайомлення з висновками німецьких лікарів Тимошенко висловила бажання розпочати лікування у клініці, яка була запропонована для початку її реабілітації у Харкові".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News