"Батьківщина": Тимошенко й не збиралися лікувати

Неділя, 22 квітня 2012, 17:38

У партії "Батьківщина" вважають, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко не збиралися лікувати в лікарні "Укрзалізниці".

"Абсолютно зрозуміло, що ніхто і не збирався лікувати екс-прем'єра, а всі ці дії були зроблені лише з метою чорного піару - вчергове заявити на всю країну, що Тимошенко відмовилася лікуватися в харківській лікарні", - йдеться в заяві "Батьківщини".

"Тюремники та МОЗ визнали, що перевели Юлію Тимошенко без її письмової згоди. Вони знали, що екс-прем'єр наполягала на зустрічі з адвокатами перш ніж розпочати лікування, а це могло статися не раніше ніж у понеділок, перший робочий день", - відзначається в заяві.

Між тим, у партії нагадують, що незалежні німецькі лікарі чітко заявили у своєму висновку: ефективне лікування Юлії Тимошенко в лікарні "Укрзалізниці" міста Харків не видається імовірним, а терапія там не буде успішною.

"Лідер опозиції, як і раніше, наполягає на двох речах: перше - це неухильне дотримання протоколу лікування, визначеного німецькими лікарями. Друге - проведення цього лікування спеціалістами, незалежними від Міністерства охорони здоров'я, яке півроку брехало, що Тимошенко здорова, і надавало цинічні дозволи на суди в камері", - наголосили в "Батьківщині".

Там також прогнозують, що на підставі цих подій лідера опозиції силоміць доставлять до суду 28 квітня, незважаючи на висновок німецьких лікарів про неможливість участі Тимошенко у судових засіданнях через стан здоров'я.

Водночас захисник Тимошенко, депутат від БЮТ Сергій Власенко у коментарі Радіо Свобода висловив переконання, що її вивезли до лікарні № 5 "Укрзалізниці" проти її волі.

"Я зустрічався з Юлією Володимирівною о першій годині дня п’ятниці. Дійсно, її попередили, якщо буде згода, то в понеділок її можуть перевезти в ЦКЛ. Я попросив Юлію Володимирівну дочекатися висновків, щодо цієї лікарні німецьких медиків. На жаль, я отримав ці висновки вже коли вийшов від підзахисної. Після цього вночі з п’ятниці на суботу, достеменно знаючи, що ні в суботу, ні в неділю до неї нікого не допустять, вони її перетягли в лікарню", – розповів Власенко.

Коментуючи заяви першого заступника міністра охорони здоров'я Раїси Моісеєнко, про те, що Тимошенко нібито категорично відмовилася від лікування, Власенко наголосив: "Як можна відмовлятися від того, на що не давав згоди?".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування