Посол США: інвесторів від України відлякує рейдерство

Середа, 25 квітня 2012, 08:22

Рейтинг інвестиційної привабливості України - низький, відзначив посол США в Україні Джон Теффт.

Про це він сказав під час лекції для студентів Дніпропетровського національного університету у вівторок.

"Незважаючи на свій потенціал, Україна продовжує залишатися на дуже низькому щаблі в міжнародних рейтингах, які оцінюють інвестиційний клімат і легкість ведення бізнесу", - сказав він.

"Це та сфера, у якій уряд має працювати зараз. Виходячи з обіцянок президента Януковича - впроваджувати реальні реформи й сприяти міжнародним інвестиціям" - додав посол.

Він також заявив, що американські й інші бізнесмени хочуть інвестувати в Україну, але вони зіштовхуються з тими ж труднощами, що й українські бізнесмени: податкові й митні проблеми, "бояться нечесного судоустрою й корпоративного рейдерства".

Як вважає Теффт, незважаючи на те, що були прийняті закони, їхнє впровадження далеко від досконалості.

Він сподівається, що підписання президентом Віктором Януковичем нових поправок до митного кодексу "стане кроком у правильному напрямку".

На його думку, Україна має системно змінити свій спосіб ведення бізнесу. З фінансової сторони країні необхідно реформувати свій бюджетний процес і розглянути проблеми, пов'язані із прозорістю реформування державних видатків, а також повернення на правильний шлях відносин з міжнародними донорами й міжнародним валютним фондом.

Теффт вважає, що економіка України менше відкрита для імпорту.

Разом з тим, двостороння торгівля між США й Україною значно зростає: з $629 млн в 1995 році до $3,6 млрд в 2011 році, відзначив посол.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування