Хорошковському в ЄС прямо сказали, що справа Тимошенко заважає асоціації

Четвер, 26 квітня 2012, 10:09

Брюссель нагадує Києву, що підписання та ратифікація Угоди про асоціацію залежить від політичних обставин, серед яких - вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Таку позицію Євросоюзу ще раз підтвердили першому віце-прем'єру Валерію Хорошковському під час його візиту в Брюссель, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Безумовно, підписання Угоди про асоціацію, перш за все, залежатиме від певних політичних обставин, які називалися абсолютно прямо - говорили про справу Тимошенко, яка на сьогодні є перешкодою", - сказав Хорошковський.

За його словами, українська позиція в даному питанні полягає в тому наступному: "Говоримо, що будемо шукати шляхи, які допоможуть вирішити всі гострі питання, не залежно в якому порядку вони стоять".

"У нас немає іншого шляху, ніж вирішувати це в законодавчому полі", - підкреслив Хорошковський.

У зв'язку з цим перший віце-прем'єр акцентував увагу на тому, що "порядок денний відносин України та ЄС складається більше, ніж з одного пункту".

"Рішення, які ми привезли, роблять нас ближчими на шляху підписання та ратифікації Угоди про асоціацію", - сказав Хорошковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News