Соратник Портнова просить перевірити звіряче вбивство, організоване сином регіонала

Четвер, 26 квітня 2012, 13:14

Вищу раду юстиції просять перевірити діяльність судді, що звільнив сина депутата регіонала, обвинуваченого у вбивстві.

З відповідним зверненням звернувся депутат Володимир Пилипенко, який є близьким соратником Андрія Портнова, повідомляє "Закон і бізнес".   

Він просить перевірити діяльність судді Баришівського районного суду Київської області Володимира Єременка.

Той кілька років тому розглядав резонансну кримінальну справу проти Сергія Демішкана (сина колишнього народного депутата від Партії регіонів, а нині - глави "Укравтодору" Володимира Демішкана), пов'язану із звірячим вбивством.

В листопаді 2007 року в Києві був викрадений 62-літній Василь Кривозуб, директор авіакомпанії "Крунк". Як з'ясувалося в ході розслідування, Кривозуба викрав його бізнес-партнер Сергій Демішкан (син народного депутата-регіонала) разом із Сергієм Левченком і Олександром Курдіним.

Вони вивезли жертву на територію Баришівського району і хотіли змусити бізнесмена підписати договір купівлі-продажу транспортного літака АН-26, що належав Кривозубу.

При спробі втечі "заручника" було вбито, а тіло затоплено в озері з прив’язаною до нього батареєю.

Незважаючи на численні обтяжуючі обставини справи, злочинці, вину яких було доведено судом, отримали мінімальні строки ув’язнення, а Сергія Демішкана на підставі ст. 75 Кримінального кодексу взагалі звільнено від відбування покарання з випробовуванням і іспитовим строком на три роки.

Саме через невідповідність покарання тяжкості вчиненого злочину Пилипенко і просить провести перевірку.

"Зазначені обставини, також той факт, що засуджений Демішкан С.В. є сином Голови Державного агентства автомобільних доріг України дає підстави припускати, що суддя Єременко С.В. при розгляді кримінальної справи діяв упереджено та не об’єктивно", - заявив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування