Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Воля-кабель" шантажує ТВі через розгромний сюжет?

Четвер, 26 квітня 2012, 16:04

З сайту ТВі видалили сюжет про столичних колекторів, які організували схему шахрайського вибивання грошей з мешканців.

Про це написав у своєму блозі на "Українській правді" журналіст, автор сюжету Дмитро Гнап.

"Керівнитцо каналу ТВі наполегливо просить зняти з мого екаунту в Youtube репортаж про колекторів-рекетирів. З екаунту програми цей репортаж видалили ще вчора", - зазначив він.

За словами журналіста, керівництво пояснює свою вимогу тим, що в сюжеті наводяться дані про непривабливу поведінку компанії "Воля-кабель".

"Воля" на сюжет образилася, хоча і не заперечила фактів, наведених в ньому. Керівництво ТВі з "Волею" сваритися не хоче, оскільки кабельний оператор забезпечує 60% аудиторії каналу. Тому, мене просять видалити сюжет, щоб "Воля" не припинила транслювати сигнал ТВі і канал не закрився", - сказано у блозі.

"Якщо все настільки серйозно – то я поступлюся принципами, видалю це відео. Якщо ж ні, то прикро, що корпоративні інтереси компаній ставляться вище стандартів журналістики", - написав журналіст.

При цьому він додав, що правду про те, що відбувається, знають тільки менеджери ТВі і "Волі".

Станом на 16:00 сюжет вже видалено з каналу Гнапа на YouTube. На ТВі його було показано у понеділок.

Водночас, Гендиректор каналу Микола Княжицький заявляє, що компанія "Воля-Кабель" не тисне на канал ТВІ через сюжет.

"Ця компанія є нашим партнером. Я спілкуюся з директором цієї компанії і ведучий програми "Знак Оклику" Артем Шевченко знає про наше партнерство. "Воля" не телефонувала до нас після сюжетів", - написав він.

"Я сам зателефонував до директора і попросив пробачення за те, що ми не взяли їхню точку зору на конфлікт громадян з колекторами. Директор Волі сказав, що вдячний нам за інформацію і їх теж не влаштовує якість роботи колекторів", - додав він.

За його словами була проведена нарада з автором програми Артемом Шевченком, головним редактором Віталієм Портніковим та заступником директора Наталією Катеринчук, де було вирішено, що у цьому сюжеті згадувати Волю без їхньої точки зору було некоректно.

Як відомо, у сюжеті Гнапа йшлося про те, як колектори вибивають неіснуючі борги, доки у громадян не уривається терпець і вони не платять їм гроші.

У матеріалі фігурувала компанія Воля-кабель як замовник послуг таких колекторських контор.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...