Посол Німеччини: Ми не дозволимо приймати нас за дурнів

П'ятниця, 27 квітня 2012, 10:12

Посол Німеччини Ганс-Юрген Гаймзьот заявив, що Європа очікує від України ретельного вивчення інциденту, що відбувся під час перевезення екс-прем'єра Юлії Тимошенко в лікарню.

Про це він сказав в інтерв'ю Інтерфакс.

"У нинішній ситуації українській владі потрібно з'ясувати, що відбулося під час примусового транспортування пані Тимошенко в лікарню. Не можна, щоб ті обвинувачення, які озвучені, не були розслідувані", - сказав він.

"Ми очікуємо від України як члена Ради Європи й учасника Європейської конвенції з прав людини повного з'ясування обставин цього інциденту", - додав посол.

"Не можна упускати з уваги те, що відбувається навколо Тимошенко і інших засуджених колишніх членів уряду має політичне, а не тільки правове підґрунтя. Судові процеси відбувалися без дотримання мінімальних європейських вимог, були, на наш погляд, виборчими й політично мотивованими", - сказав він.

"Тому сугубо юридична, формальна аргументація нічого не дасть - особливо в країні, де Конституцію й багато законів не дотримуються навіть державних органів, включаючи парламент", - заявив він.

Він зазначив, що Європа "з більшим розумінням" ставиться до того, що Україна є країною, де відбувається трансформація.

"І визнаємо, що в багатьох сферах додаються великі зусилля для того, щоб модернізувати державну владу. Недавнім прикладом може бути прийняття Кримінально-процесуального кодексу й закону про об'єднання громадян", - сказав він.

"Але ми не дозволимо приймати нас за дурнів", - підкреслив посол Німеччини. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування