Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На саміт Януковича не приїде не лише президент Німеччини. "Іміджева катастрофа"

П'ятниця, 27 квітня 2012, 11:08

Президент Австрії Гайнц Фішер не братиме участь у ялтинському саміті глав держав Центральної Європи 11-12 травня.

Також на саміт, імовірно, не приїде президент Чехії, повідомляє "Deutsche Welle".

У відомстві президента Австрії повідомили, що Фішер "не прийняв запрошення на цей саміт з причин щільного робочого графіка і повідомив про це українську сторону ще три тижні тому".

Про те, що на саміт може не приїхати президент Чехії, сказав українськими журналістами глава представництва ЄС в Україні Жозе Пінту Тейшейра.

В Адміністрації українського президента Deutsche Welle не надали інформації про те, які саме державні лідери прийняли запрошення Віктора Януковича.

Раніше стало відомо, що президент Німеччини Йоахім Ґаук не прийняв запрошення взяти участь у 18-му саміті глав держав Центральної Європи у Ялті.

Це рішення Ґаука було узгоджене з канцлером Анґелою Меркель. Такий крок глави держави підтримав і міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервеллє: "Це правильне рішення",- сказав він.

Голова МЗС Німеччини нагадав про вимогу свого уряду, щоб Юлія Тимошенко отримала належну медичну допомогу і запропонував лікування екс-прем’єра та її ув’язнених соратників у Німеччині.

У свою чергу, екс-посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн сказав DW, що сьогодні відносини між Берліном і Києвом переживають кризу, якої не було ні за президентства Леоніда Кучми, ні за президентства Віктора Ющенка.

"Вже не один місяць весь цивілізований світ звертається до українського керівництва, вказуючи на неприйнятність політичних переслідувань Юлії Тимошенко та інших колишніх урядовців. Але нічого не відбувається", - заявив Штюдеманн.

За його словами, Віктор Янукович у відносинах з ЄС "зачиняє двері, не знаючи, чи знайде він ключ, аби потім їх знову відкрити".

"Це глибоко непрофесійно. Або Янукович відокремлений від зовнішнього світу і не усвідомлює, що відбувається навколо, або він і його оточення настільки недалекоглядні, що не можуть передбачити наслідки своїх дій", - заявив німецький дипломат.

Штюдеманн вказує, що переслідування опозиції в Україні за лічені тижні до "Євро-2012" опинилися на перших шпальтах німецьких видань.

"Це іміджева катастрофа. Я не знаю, як Україна буде з цього вибиратися", - заявив екс-посол.

Глава представництва Фонду Аденауера в Україні Ніко Ланґе також вважає, що "Янукович продовжує прямувати у міжнародну ізоляцію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування