Тюремні медики стверджують, що синці у Тимошенко - не від побиття

П'ятниця, 27 квітня 2012, 17:09

Синці, зафіксовані співробітниками медчастини Качанівської колонії на тілі Юлії Тимошенко, не могли виникнути при її транспортуванні в лікарню "Укрзалізниці".

Про це йдеться в акті медичного огляду, зробленого на основі медичної документації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Результати медобстеження озвучив на брифінгу завкафедри судово-медичної експертизи Харківської медакадемії післядипломної освіти, судовий експерт Олександр Гуров.

"...Синці за їхнім кольором визначені експертами, і я з ними згоден, строком виникнення 1-2 доби. З урахуванням того, що ці зміни були зафіксовані 24 квітня, виходить, що ушкодження, зафіксовані в акті судово-медичного огляду, не могли виникнути 20 числа за тих обставин, на які вказує Юлія Володимирівна", - сказав він.

Гуров зазначив також, що в судовій медицині не існує такого виду експертизи як експертиза за фотографіями.

"У нашій спеціальності не існує такого об'єкта дослідження як фотографія. Тобто по фотографії висновки судових медичних експертів не робляться. Цінність експертних висновків за фотографіями нульова", - заявив учений.

Гуров зазначив також, що фотографії синців на тілі Тимошенко, оприлюднені в п'ятницю, зроблені без дотримання вимог, що пред'являються до судово-медичної фотографії, зокрема, про наявність масштабу в кадрі, а також куту освітлення.

Акт медичного огляду було зроблено на основі медичної документації 26 квітня.

У його основі - акт відвідування Тимошенко медпрацівниками Качанівської колонії 24 квітня. Акт підписаний начальником медчастини колонії, черговим лікарем і черговою медсестрою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування