Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові й Хмельницькому голодують на підтримку Тимошенко

Субота, 28 квітня 2012, 09:21

У наметовому містечку біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові голодують партійці "Батьківщини" на знак солідарності із Юлією Тимошенко.

До голодування, яке розпочав 25 квітня лідер Львівської "Батьківщини" Роман Ілик, вже доєднались семеро членів партії "Батьківщина".

Як повідомив Ілик УНІАН, загалом акція протесту проходить без інцидентів.

За його словами, протягом дня сотні людей проходять повз наметове містечко і висловлюють підтримку, слова підтримки почули також від представників деяких опозиційних партій Львівщини, громадських організацій.

"Жодної реакції на те, що у центрі Львова живуть та голодують люди, немає з боку влади – ні обласної, ні міської", - зазначив він.

"Згадую, коли "Батьківщину" не допускали до участі в місцевих виборах 2010 року, ми також оголосили голодування під станами ОДА, очільником якої на той час був Василь Горбаль. Тоді біля нас цілодобово чергувала і міліція, і швидка допомога, він особисто кілька разів підходив і питав, чи немає якихось проблем. Натомість зараз жодного офіційного представника ні міської, ні обласної влади тут не було. Так само, як і не було машини швидкої допомоги. Таке враження, що влада сьогодні просто ігнорує все", – зазначив Ілик.

Активісти "Батьківщини" заявляють, що їхня акція є безстроковою. І припинять її тільки після того, коли Тимошенко вирішить, що вона припиняє голодування у в’язниці.

Водночас на Хмельниччині члени "Батьківщини" розпочали безстрокове голодування на знак солідарності з Тимошенко.

Вони встановили два намети: один на майдані Незалежності у Хмельницькому біля облдержадміністрації, інший – у Кам’янці-Подільському.

Спочатку у хмельницькому наметі житимуть і голодуватимуть понад 10 партійців. Вони відмовляються від їжі, будуть вживати лише кип’ячену воду.

Організатори планують залучити до акції близько 30 осіб.

Акція на Хмельниччині триватиме до тих пір, поки голодуватиме Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування