Італію дедалі більше непокоїть ситуація з Тимошенко

Неділя, 29 квітня 2012, 21:57

МЗС Італії висловлює занепокоєння повідомленнями про насилля над екс-прем'єром Юлією Тимошенко та закликає українську владу гарантувати дотримання усіх її прав.

Про це йдеться в заяві італійського МЗС, згідно якої, глава відомства Джуліо Терці спостерігає "за ситуацією довкола колишньої прем`єрки з дедалі більшим неспокоєм", передає УНІАН.

У заяві МЗС зазначається, що італійський уряд перебуває у постійному контакті з главою дипломатичного відомства ЄС Кетрін Ештон, намагаючись добитися від українського уряду надання інформації "про всі обставини" справи Тимошенко та надати гарантії для дотримання усіх її законних прав, в тому числі, медичної опіки.

"Судові справи проти представників попередньої української влади не можуть не викликати занепокоєння в контексті дотримання права в Україні", - наголосив італійський МЗС.

У відомстві нагадали, що раніше Ештон від імені Євросоюзу вже неодноразово висловлювала своє занепокоєння судовими процесами в Україні, які "не відповідали міжнародним стандартам в сфері прозорості та незалежності".

В заяві МЗС Італії наголошується на підтримці позиції Євросоюзу в цій справі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування