Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Син Щербаня написав послу США, що Тимошенко замовила його батька

Вівторок, 3 квітня 2012, 16:22

Депутат Донецької облради від Партії регіонів Руслан Щербань заявляє, що може довести причетність Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгена Щербаня в 1996 році.

Про це йдеться в листі Руслана Щербаня на адресу посла Сполучених Штатів Америки Джона Теффта, копія якого є в розпорядженні "Острова".

Руслан Щербань запевняє, що може довести зацікавленість і мотиви, що були необхідні для організації убивства його батька.

"Я багато разів особисто був присутній під час бізнес-переговорів мого батька з Тимошенко і Лазаренком. Останні увесь час вимагали від мого батька поступитися своїми бізнес-інтересами в інтересах компанії ЄЕСУ, неодноразово погрожуючи йому розправою. Про це відомо багатьом іншим людям", - написав він.

"Він (Євген Щербань) відмовився віддати Тимошенко свій бізнес, незважаючи на погрози, у тому числі з боку тодішнього прем'єр-міністра Лазаренка", - відзначив Руслан Щербань.

Він також повідомляє, що  Лазаренко в той час був зобов'язаний повернути борг Щербаню в сумі 50 млн. доларів США, чого досі не зробив.

"З рахунків Тимошенко  і Лазаренка організаторам убивства Щербаня було виплачено кілька мільйонів доларів США, що цілком доведено вироком суду. Я довгий час мовчав, поки Лазаренко і Тимошенко були на волі і займали високі державні посади, але сьогодні в мене є шанс довести провину замовників убивства мого батька", - заявив Щербань.

Разом з тим сина загиблого дивує реакція міжнародного співтовариства, у тому числі і посла Сполучених Штатів Америки, у цій темі.

"Складається враження, що деякі політики намагаються захистити убивць від правосуддя, інакше не можна пояснити нескінченні ультиматуми української влади відпустити Юлію Тимошенко з в'язниці", - пише Щербань.

"Крім того, за наявною в мене інформацією уряд США блокує спроби українських правоохоронців проводити необхідні слідчі дії з зазначеними особами на території США", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
Усі новини...