РІШЕННЯ КС ЗАПУСКАЄ ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ ПРО ВИБОРИ - ЯЦЕНЮК

Четвер, 5 квітня 2012, 13:38

Рішення Конституційного суду, за яким у Києва "відріжуть" три виборчі округи, запускає зміни виборчого закону, ухваленого у результаті компромісу між більшістю та опозицією.

Про це заявив лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба партії.

"Партія регіонів усвідомлює, що за цим законом вона програє вибори в жовтні. Тому вона розпочала масштабну фальсифікацію виборів через рішення Конституційного суду, яке дозволяє Партії регіонів отримати додаткові мандати у підконтрольних їй округах", - підкреслив він.

За словами Яценюка, своїм рішенням КС скасував створення дільниць за кордоном, які були прикріплені до міста Києва і створює три додаткових округи в регіонах, підконтрольних Партії регіонів.

"Влада розуміє, що кияни їх не підтримають, тому сподівається отримати додаткові мандати в регіонах, де зможе сфальсифікувати вибори. Виборчий процес фактично розпочався і шулери з Партії регіонів вкотре вирішили змінити правила гри під себе", - заявив він.

"Пакт про проведення чесних виборів розірваний Віктором Януковичем. У Верховній Раді відкрито скриньку Пандори щодо зміни закону про вибори народних депутатів", - заявив Яценюк.

Він заявив, що парламент повинен прийняти рішення щодо незмінності процедури визначення одномандатних округів та неможливості внесення змін до закону про вибори в цілому.

"Об’єднана опозиція виграє вибори, не зважаючи на махінації Конституційного суду, судді якого мають понести відповідальність як за сьогоднішнє рішення, так і за незаконну зміну Конституції України", - зазначив Яценюк.

Як відомо, Конституційний суд визнав неконституційним положення закону про вибори народних депутатів, згідно з яким зарубіжні виборчі дільниці включаються до складу одномандатних округів на території Києва.

Відповідно до змін скоротиться кількість одномандатних округів у столиці - за попередніми даними ЦВК, з 16-ти до 13-ти.

Детальніше про плани Партії регіонів з переділу виборчих округів читайте у статті на "Українській правді".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування