Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник нарікає, що в Києві замало російських шкіл

Субота, 7 квітня 2012, 15:53

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник нарікає на те, що в Києві бракує російськомовних класів.

"Наприклад, батьки в Києві штурмом беруть міністерство, запитуючи, чому не можуть віддати дітей у російські класи. Та тому що місцеві органи влади бояться, щоб не підставитися під вогонь націонал-патріотів, які в усьому бачать крамолу й діють за принципом "не пущать", - сказав він в інтерв'ю тижневику "Газета 2000".

При цьому міністр зазначив: "А проблема колосальна - в Києві понад 1000 батьків возять школярів із лівого на правий берег, бо не можуть знайти на лівому жодної російської школи та гімназії".

За його словами, близько 16% шкіл замовили підручники російської мови та літератури, що, на думку Табачника, пояснюється, зокрема, величезним консерватизмом педагогічних колективів.

Водночас він зазначив, що є підручники з російської літератури і для 10-го, і для 11-гокласів для тих шкіл, які викладають цей предмет. Ці підручники було видано задержзамовленням.

"Уперше в 2010-му і 2011-му міністерство не направляло підручники до регіонів усупереч волі учителів і директорів. Ми зібрали заявки з усіх регіонів України та підготували за рахунок держзамовлення підручники тими мовами, якими їх замовляли органи місцевих адміністрацій", - сказав Табачник.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування