БЮТ хоче судити Азарова за статтями Тимошенко

Понеділок, 9 квітня 2012, 10:50

Бютівець Сергій Терьохін вимагає притягти до відповідальності прем'єра Миколу Азарова за тими ж статтям, за якими засуджена Юлія Тимошенко.

Про це пише російська "Независимая газета".

Терьохін, що звернувся в Генпрокуратуру, стверджує, що Азаров перевищив службові повноваження під час підписання в жовтні минулого року в Санкт-Петербурзі договору про зону вільної торгівлі з СНД.

Порушення, за словами депутата, полягає в тому, що Азаров діяв за власною ініціативою, без відповідних директив (вказівок) від президента Віктора Януковича.

Це, на думку депутата, є злочином і підпадає під дію тієї ж статті Кримінального кодексу (КК) України, за якою півроку тому була засуджена Тимошенко.

Терьохін стверджує, що Азаров, підписавши угоду про ЗВТ СНД, діяв так само, як і Тимошенко, оскільки про зміст документа в Києві дізналися вже після його підписання.

Депутат наполягає, що якщо вже дії одного політика оцінили в рамках кримінального законодавства, то й стосовно іншого потрібно застосувати такі ж рамки.

"Пан президент, якщо вам через особистий острах не хочеться випускати Тимошенко з-під арешту, але хочеться закрити проблему виборчого правосуддя (адже щораз на будь-якій зустрічі зі світовими лідерами ви почуваєтеся хлопчиком для биття), то посадіть Азарова в Лукьянівське СІЗО за абсолютно подібну провину", - звернувся Терьохін до Віктора Януковича.

Раніше повідомлялося, що Україна відмовилась ратифікувати угоду, підписану Азаровим, у Верховній Раді, оскільки її текст відрізняється від того, який був парафований до підписання.

Сам Янукович був розсерджений, коли побачив підписаний Азаровим у Санкт-Петербурзі документ. Документ Азаров підписував без директив від президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування