Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іващенка "швидкою" привезли до суду й продовжують без журналістів

Понеділок, 9 квітня 2012, 13:03

Колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка доставили до будівлі Печерського райсуду Києва автомобілем швидкої допомоги, а не в автозаку.

Як повідомляє УНІАН, станом на 12:44 Іващенко перебував у автомобілі швидкої допомоги у супроводі конвою, двох лікарів Державної пенітенціарної служби. Ще двоє лікарів пребували у кабіні водія.

У відчинені двері автомобіля було видно, що Іващенко лежить на ношах.

Потім судді продовжили слухання кримінальної справи проти Іващенка у конвойній кімнаті, повідомила дружина підсудного Валентина Іващенко.

"Я почула, як він через двері сказав мені, що конвой не пускає його навіть до туалету", - сказала вона.

Агенція зазначає, що на засідання суду не допустили ні журналістів, ні родичів підсудного, і дружина Іващенка намагалася потрапити до конвойної кімнати суду з вулиці, грюкаючи руками в металеві двері і викрикуючи: "Відкрийте! Що ви робите? Ви не маєте права так вчиняти!".

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова прибула до Печерського райсуду Києва, щоб з’ясувати, з яких підстав судовий процес над Іващенком відбувається у конвойній кімнаті, повідомив УНІАН о 14:58.

Як повідомлялося, вранці 9 квітня Іващенко через незадовільний стан здоров’я не прибув до суду, а лишився у медчастині Київського СІЗО. Хоча Пенітенціарна служба заявила, що його стан задовільний і він може брати участь у судовому засіданні.

Суддя Печерського райсуду столиці в понеділок двічі оголошував перерву у засіданні з розгляду справи Іващенка, очікуючи, що підсудного привезуть.

9 квітня у судовому процесі над Іващенком мали розпочатися дебати сторін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування