У Януковича відхрестились від дебаркадера, не згадавши про підставну фірму

Понеділок, 9 квітня 2012, 13:04

В адміністрації президента стверджують, що Віктор Янукович особисто не є власником дебаркадера у "Межигір’ї", фото якого оприлюднила "Українська правда".

Про це сказано у коментарі АП, який розмістила у своєму Facebook журналіст 5 каналу Тетяна Даниленко.

"Президенту на території с. Нові Петрівці ("Межигір’я") належить двоповерховий будинок, у якому минулого року були журналісти. Крім цього, для забезпечення робочих зустрічей Януковича Державне управління справами орендує офісне приміщення біля місця проживання президента", - сказано у ньому.

"Інші приміщення на території с. Нові Петрівці президенту не належать. Фотографії об’єктів, які належать або орендуються для президента, неодноразово публікувалися на сайті президента. Вигляд жодного з цих приміщень не співпадає зі знімками, які були опубліковані сайтом Українська правда", - заявили в адміністрації президента.

Як відомо, "Українська правда" оприлюднила фото інтер’єрів дебаркадера "Галеон", який розташований у нижній частині "Межигір'я", на березі Київського моря. Об'єкт призначений для відпочинку Януковича з друзями на воді, переважно - в літній час.

Всередині дербаркадера. Одна така люстра коштує близько 100 тисяч доларів. Більше фото дивіться тут

УП не стверджувала, що об'єкти "Межигір'я" належать фізичній особі Януковичу. Йому на території Межигір'я формально належить лише скромний будинок, до якого він запрошував журналістів. Решта об’єктів, у тому числі і дебаркадер, належать підставній фірмі "Танталіт", близькій до родини Януковича.

Директором "Танталіта" є довірена особа родини Януковича Павло Литовченко.

Віктор Янукович-молодший виписав на Литовченка довіреність до 2013 року, а в 2000-му Литовченко працював юристом на фірмах Олександра Януковича.

Віктор Янукович молодший зізнався, що Павло Литовченко - це людина, "яка веде різні юридичні питання".

99,97% акцій "Танталіта" оформлено на підставні фірми з Австрії та Ліхтенштейну.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування