Богатирьова: "Відповідальність за лікування Тимошенко - на німецькому лікарі"

Четвер, 10 травня 2012, 12:11

Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко у харківській лікарні визначає німецький лікар клініки "Шаріте" Лутц Хармс.

Про це заявила голова МОЗ Раїса Богатирьова на брифінгу в четвер у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Згідно з попередньою домовленістю, ліки (якими будуть лікувати Тимошенко) привіз із собою з Німеччини лікар, який її лікує і який несе безпосередню відповідальність за її обстеження, лікування і наслідки такого лікування", - сказав вона.

Богатирьова також повідомила, що українські лікарі також беруть участь в лікуванні екс-прем'єра, однак тактику медикаментозного лікування та перелік рекомендованих до прийняття пацієнтом препаратів визначає виключно Хармс.

Голова МОЗ зазначила, що Тимошенко відмовилася від здачі біохімічних аналізів, як українським фахівцям, так і німецькому лікарю.

У свою чергу захисник Тимошенко Сергій Власенко наголосив, що німецький лікар дуже обмежений в можливостях.

"Тут єдиний представник незалежних лікарів, який не відповідає ні за стан обладнання, ні за стан медикаментів, ні за стан допоміжного персоналу, але він чомусь несе відповідальність за життя і здоров‘я Юлії Володимирівни!", - сказав він, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Власенко також звернув увагу на те, що "юридично лікуючим лікарем записана заступник керівника лікарні пані Фурса".

"То як німецький лікар може нести відповідальність, якщо лікуючим лікарем визначена пані Фурса?", - обурився захисник.

У середу Хармс повідомив, що екс-прем'єр погодилася припинити голодування і в найближчі дні Тимошенко будуть проводити фізіотерапію і лікувальні процедури. Медикаментозне лікування почнеться трохи пізніше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування