МЗС про бойкот Євро: Ніхто не має права робити мрію заручником політики

Четвер, 10 травня 2012, 13:05

Україна висловлює подяку президенту Польщі Броніславу Коморовському за його заклик до європейців не бойкотувати Євро-2012 у зв’язку зі справою Юлії Тимошенко.

Про це сказано у заяві МЗС України.

"Ми вдячні Броніславу Коморовському за рішучу підтримку нашої позиції щодо помилковості закликів до бойкоту Євро-2012. Якісне, позбавлене штучної політизації проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі – це те, на що очікують сотні мільйонів вболівальників на всьому континенті. І ніхто не має права робити цю велику мрію заручником швидкоплинних політичних обставин", - йдеться у ній.

У міністерстві "позитивно оцінили" звернення Коморовського до української влади.

"Справжній друг нашої держави, Броніслав Коморовський в черговий раз продемонстрував і глибоке розуміння всіх особливостей процесів внутрішнього розвитку України, і щиру підтримку її євроінтеграційних прагнень", - сказано у заяві.

"Ми поділяємо заклик польського президента щодо необхідності реформування українського законодавства в напрямі наближення його до європейських стандартів", - додали у МЗС.

У міністерстві наголосили, що саме тому з ініціативи президента та уряду України "лише за останній місяць були ухвалені новий Кримінально-процесуальний кодекс, нова редакція закону "Про громадські об'єднання", підготовлено зміни до закону "Про доступ до публічної інформації", які ще більше розширюють можливості громадян у контролі за діями влади".

"Відповідні реформи проводитимуться і надалі", - додали у МЗС.

Як відомо, нещодавно Коморовський зробив спеціальну заяву для медіа на тему України, виступивши проти бойкоту запланованого на початок літа фіналу чемпіонату Європи з футболу і закликавши українську владу знайти рішення у справі Тимошенко.

Він також провів телефонну розмову з президентом Віктором Януковичем, під час якої закликав "знайти спосіб вирішення справи Тимошенко".

Коморовський також закликав українську владу внести зміни до Кримінального кодексу, щоб політики не несли кримінальну відповідальність за рішення, прийняті при владі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування