Янукович відклав створення органу, який мав інтегрувати Україну в ЄС

Четвер, 10 травня 2012, 16:06

Створення Держради з питань євроінтеграції України відкладено у зв'язку з рішенням відкласти саміт голів держав Центральної та Східної Європи.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

"Підписання указу (про створення Держради) планувалося ще на початку тижня, але було відкладено у зв'язку з рішенням України відкласти проведення саміту голів держав Центральної та Східної Європи. Зараз підписання указу відкладено до поїздки президента Віктора Януковича в Москву на неформальний саміт голів держав СНД 15 травня", - сказав співрозмовник.

Передбачалося, що Держрада буде забезпечувати цілісність і узгодженість національної політики в європейському напрямку, а також посилить інституційну складову європейської політики України.

Крім того, даний орган мав би визначати політику в сфері євроінтеграції, виробляти необхідні рішення, а також контролювати їх виконання.

Аналогічний орган раніше існував в Україні, коли в 2003 році президент Леонід Кучма підписав указ "Про Положення про Державну раду з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News