Кличко: Я не хочу бути мером без повноважень

Четвер, 10 травня 2012, 16:38

Лідер партії УДАР Віталій Кличко заявляє, що самостійно фінансує свою партію.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ.

На питання про джерела фінансування партії Кличко відповів: "Бій останній бачили? А передостанній? Ось одне з джерел".

На питання, чи правда, що його фінансує зять Леоніда Кучми олігарх Віктор Пінчук, Кличко відповів:

"З Пінчуком у мене хороші стосунки. Але він мене не фінансує. Олігархів за нашою спиною немає. У нас є партійні організації. Фінансування виборчої кампанії вимагає істотного ресурсу. Нас немає на білбордах, немає в рекламних блоках на ТБ і в пресі, у нас немає великих коштів. Але у нас є репутація, чесне ім'я партії. Це найголовніший ресурс".

На питання, чи буде він все таки балотуватися в мери Києва, Кличко відповів, що не хоче бути мером, "який не впливає на процеси".

"Табличка на дверях мені не потрібна. Ми вимагаємо повернення повноважень мера. Як сказав один представник влади, зараз мер виконує репрезентативні функції. Він щось презентує. Невідомо що. В його руках немає ні бюджету, ні важелів впливу. І чи є в місті мер чи нема - це нікого не цікавить. Особливо владу", - сказав Кличко.

"За законом вибори повинні пройти в останню неділю травня. Їх не буде. Чи відбудуться вони в липні - ми теж не знаємо. Влада все влаштовує. Мер мовчить, невідомо де перебуває. Містом керує призначенець. У влади все добре. Участь у виборах мера? Для чого - для формальної перемоги? Думаю, що ми так само будемо відстоювати інтереси киян і у Верховній Раді. Ми будемо домагатися повернення повноважень мера. Але не факт, що вибори в столиці відбудуться в цьому році", - додав він.

На питання, коли, на його думку, відбудуться вибори мера Києва, Кличко відповів:

"Не знаю. Запитайте на Банковій або у Попова".

Українська правда

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування