Євродепутат просить Януковича звільнити Тимошенко: Це залежить від Вас

П'ятниця, 11 травня 2012, 13:49

Член Європарламенту від Польщі Міхал Камінські просить президента України Віктора Януковича зробити все для звільнення Юлії Тимошенко.

Відкритий лист такого змісту він надіслав главі держави 10 травня.

"Як справжній друг України, який в Європейському парламенті немало зробив для захисту її інтересів, звертаюся до Вас із переконливим проханням, щоб Ви використали всі можливості, щоб звільнити Юлію Тимошенко", - закликає Камінські.

Він зазначає, що обидві наші країни виступають господарями Євро-2012 – "спортивної події, проведенням якої буде прикуто увагу всього світу", і це унікальна можливість показати, "скільки ми маємо спільного між собою, що ми поділяємо спільні цінності".

"Не знаю нікого серед поважних та впливових осіб в Європейському Союзі, які б погодилися з ситуацією, що Ваш опонент на президентських виборах зараз знаходиться у в'язниці", - пише євродепутат Януковичу.

"Ви перемогли на цих виборах і ніхто не піддає сумніву, що це відбулося в демократичний спосіб", - зазначає Камінські.

Водночас, він вважає, що на Януковичі "лежить цілковита моральна відповідальність за долю Юлії Тимошенко".

"Все те, що сьогодні відбувається навколо позбавлення волі Юлії Тимошенко, неймовірно шкодить іміджу України у світі", - зазначає польський політик.

"Викликані цим втрати не тільки відчуватимуться протягом тривалого часу, але і матимуть значний вплив на економічну ситуацію в Україні, а отже, і на якість життя   народу України", - наголошує він.

"Тому я звертаюся до Вас, пане президенте, щоб свято, яким є Євро 2012, не відбулося в понурому світлі через ув'язнення Юлії Тимошенко. Я знаю, що це залежить від Вашої волі", - заявляє Камінські.

Він просить Януковича виказати "цю волю заради добра тієї, що ще не вмерла".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування