Президент Литви назвала умови європерспективи України

П'ятниця, 11 травня 2012, 17:38

Європейська перспектива України залежатиме від вирішення справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко та інших політичних в'язнів.

Про це йдеться в заяві президента Литви Далі Грібаускайте, яка у п’ятницю відвідала Тимошенко в харківській лікарні.

"Реформи зайшли в глухий кут, зокрема, в галузі прав людини, і європейська перспектива Україні стає все більш невизначеною. Таким чином, для подальшої співпраці і взаємної довіри необхідні однозначні і швидкі рішення в Україні", - зазначила вона.

"Перш за все, з проведення правової реформи та ліквідації репресивних пострадянських правових норм", - цитує Грібаускайте офіційний сайт Тимошенко.

За словами президента Литви, довіра Європи до України є дуже низькою.

"Можливість виправити ситуацію існує, але тільки від влади України залежить, яким буде цей шлях - зближення з Європою або самоізоляція", - підкреслила вона.

Грібаускайте позитивно оцінила рішення про залучення незалежного німецького лікаря до лікування Тимошенко.

"Однак, це тільки перше рішення в контексті європейських цінностей. Треба йти далі. Повага прав людини, верховенства права і демократичних цінностей є ключовою умовою для європейської інтеграції України", - заявила вона.

Президент Литви наголосила, що європейська перспектива України буде залежати від того, як забезпечується право на лікування Тимошенко та інших ув'язнених лідерів опозиції.

Як відомо, президент Литви Даля Грібаускайте погоджувалася на участь у ялтинському саміті керівників держав Центрально-Європейської ініціативи, який пізніше було скасовано, лише після гарантій Віктора Януковича щодо можливості відвідати Юлію Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування