У понеділок ЄС вирішить, чи буде бойкот Євро-2012

П'ятниця, 11 травня 2012, 18:58

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС планують обговорити питання бойкоту матчів Євро-2012, які відбудуться в Україні.

Про це повідомляє УНІАН з посланням на високопосадового європейського дипломата в Брюсселі.

За його словами, така дискусія відбудеться під час засідання Ради закордонних справ ЄС 14 травня в Брюсселі.

"Йдеться про спільну позицію щодо футбольного чемпіонату, який відбудеться влітку цього року. Не буде висновків, це буде неформальна дискусія, однак ми сподіваємося наприкінці мати позицію, куди країни-члени рухатимуться", - сказав співрозмовник агентства.

Головним питанням дискусії стане координація дій країн-членів ЄС щодо відвідування матчів чемпіонату Європи з футболу в Україні.

"Поки немає координації між ними (міністрами країн-членів) щодо відвідування на сьогодні. Це для того, щоб мати більшу координацію перед тим, як мати остаточне рішення. І в ході дискусії цікаво побачити, чи вони готові йти далі", - сказав дипломат.

Як відомо, раніше високопосадовці Єврокомісії, Бельгії, Нідерландів та Австрії заявили, що не відвідуватимуть матчі Євро-2012 в Україні на знак протесту проти згортання демократії в країні та поширення практики застосування вибіркового правосуддя.

У свою чергу "Інтерфакс-Україна" з посиланням на свої джерела повідомляє, що в рамках засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ буде також обговорюватися Угода про асоціацію.

"Ми будемо обговорювати питання про можливі умови підписання та ратифікації Угоди про асоціацію, а також питання, чи потрібно нам почекати певний час з підписанням", - деталізувало джерело.

Говорячи про конкретні вимоги, які можуть бути встановлені для підписання Угоди про асоціацію, високопоставлений чиновник висловився за те, що міністри повинні встановити критерії, які дозволять бачити прогрес України.

"Не всі вони (міністри) на одній лінії, і я не очікую на цьому етапі ніякого остаточного рішення в понеділок", - резюмував він.

Офіційний представник МЗС Франції Бернар Валеро заявив, що в ході засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС на порядок денний буде винесено широке коло питань, в тому числі ситуація в Росії та Україні.

Одним з центральних питань стануть випадки порушення прав людини на Україну.

"Ситуація з правами людини в Україні і деякі політичні процеси викликають серйозні занепокоєння в Євросоюзі", - заявив Валеро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News