Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грібаускайте розповіла Януковичу про європейську туманність

П'ятниця, 11 травня 2012, 22:02

Президент України Віктор Янукович зустрівся з президентом Литовської Республіки Далі Грібаускайте у форматі "віч-на-віч".

Про це у п’ятницю повідомляє прес-служба українського президента.

"Розмова тривала майже 2,5 години", - зазначили в адміністрації Януковича.

Як відомо, напередодні вдень Грібаускайте у Харкові в лікарні відвідала екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Як повідомляє офіційний сайт президента Литви, Грібаускайте обговорила з Януковичем перспективи євроінтеграції України.

За її словами, через зволікання з реформами, особливо, в галузі прав людини, європейська інтеграція України стає все більш туманною.

Тому для подальшого співробітництва і взаємної довіри необхідні недвозначні і швидкі рішення України. Перш за все - правова реформа і відмова від пострадянських реліктів репресивного права.

"Довіра Європи до України вичерпується. Можливості виправити ситуацію, що укладнюється, є, однак тільки від самих українців залежить, чи скористаються вони ними, віддадуть перевагу вони шляху зближення з Європою або шляху самоізоляції", - підкреслює Грібаускайте.

Рішення української влади перевести Тимошенко в лікарню і дозволити оглянути її медикам з Німеччини, за її словами, є позитивним знаком. Однак це лише перший крок у плані вибору шляху європейських цінностей.

За словами керівника Литви, повага до прав людини, верховенство закону та демократичні цінності - головна умова європейської інтеграції України.

Європейська перспектива України буде оцінюватися по тому, як забезпечується право Тимошенко на отримання адекватної медичної допомоги, яке поводження з іншими лідерами опозиції, що перебувають в ув'язненні, як дотримуються права людини, проводяться внутрішні реформи.

Для довіри між Україною та Євросоюзом життєво важливі прозорі, вільні і демократичні вибори до Верховної ради нинішньої осені.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування