Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова думає, що Тимошенко можна вилікувати і в Україні

Неділя, 13 травня 2012, 19:24

Голова МОЗ Раїса Богатирьова вважає неправильним "постійно говорити" про лікування за кордоном тієї чи іншої категорії людей.

Про це вона сказала на брифінгу в Харкові, відповідаючи на питання, чи вважає вона за доцільне внести до законодавства зміни, що передбачають можливість лікування засуджених за кордоном.

"Не дуже правильно постійно говорити про те, що ми повинні або одній категорії, або іншій категорії людей рекомендувати їхати лікуватися за кордон", - сказала Богатирьова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На думку Богатирьової, в Україні є необхідні умови для надання якісної медичної допомоги різним категоріям хворих.

"Що стосується медичної допомоги будь-якому контингенту, в Україні є можливість таку медичну допомогу надавати. Я не законодавець, я виконавець... Як законодавець визначить, так ми і будемо діяти", - сказала вона.

"Що стосується охорони здоров'я, хочу всіх запевнити, сьогодні як медичний склад, медики, як обладнання, особливо спеціалізоване, такі можливості держави дозволяють проводити діагностику, превентивне лікування, лікування в екстремальних умовах, залучати фахівців... з інших міст або з інших країн. Такі можливості є. Ви знаєте, що невичерпний ресурс є у телемедицини, де можна консультуватися онлайн з консультантами за кордоном", - додала Богатирьова.

Як відомо, раніше прем'єр Микола Азаров не виключив, що питання лікування Тимошенко за кордоном може бути розглянуто керівництвом України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування