Литва: ізолювати Україну було б найлегшим шляхом

Понеділок, 14 травня 2012, 23:17

Європейський Союз має знайти спосіб допомогти Україні у збереженні європейського шляху.

Про це заявив у понеділок у Брюсселі на робочій зустрічі міністрів закордонних справ північних і балтійських країн ЄС віце-міністр закордонних справ Литви Евальдас Ігнатавічюс, якого цитує сайт Міністерства закордонних справ Литви.

"Маючи на меті допомогти Україні залишитися на європейському шляху реформ, нам варто відкрити двері для співпраці та діалогу з тим, щоб ми могли ділитися всіма необхідними знаннями на найвищому рівні", - сказав він.

"Ізолювати Україну було б найлегшим шляхом. Набагато складніше запропонувати вихід", - додав Ігнатавічюс.

Він наголосив, що ситуація в Україні викликає стурбованість, але водночас зазначив, що Угода про асоціацію є найбільш важливим стимулом для України здійснювати реформи і дотримуватися європейських цінностей.

У зв’язку з цим він сказав, що підписання угоди не може бути відкладене на невизначений термін.

За його словами, Євросоюз зможе оцінити, чи готова Україна дотримуватися духу Угоди про асоціацію, за підсумками парламентських виборів у країні, запланованих на жовтень.

"Угода про асоціацію - ключовий інструмент, який ми маємо. Було доведено, що такі угоди надихають на реформи. Це - не подарунок українцям, це - план реформ і рушійна сила", - цитує Ігнатавічюса УНІАН.

Як відомо, Рада закордонних справ ЄС обговорила майбутнє Угоди про асоціацію з Україною, а також питання відвідування європейськиими політиками матчів фінальної Частини чемпіонату Європи з футболу в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування