Яценюк почав відкривати списки

Вівторок, 15 травня 2012, 09:52

У понеділок лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк оприлюднив перший список кандидатів у депутати, що будуть балотуватися від опозиції в  Житомирі.

Про це пише газета Комерсант-Україна.

Три з шести мажоритарних округів області відведені представникам партії "Батьківщина" і по одному кандидату одержали партії "Фронт змін", Українська платформа "Собор" і партія "Свобода". 

По округу N64 (Коростень) буде балотуватися помічник депутата Сергія Пашинського Андрій Озерчук. Раніше вважалося, що пан Пашинський сам висунеться по цьому округу, оскільки він видавав там газету "Крила Батьківщини". Говорити про свої політичні плани Пашинський не став. 

Озерчук відомий серед іншого як колишній глава Коростенської райдержадміністрації часів президента Віктора Ющенка, а зараз є депутатом Житомирської облради.

В 2010 році він брав участь у виборах мера Коростеня, які програв члену Компартії Володимиру Москаленку.

По 65-му округу (Новоград-Волинський) буде балотуватися колишній голова Житомирської облради (2008-2010 роки), а нині заступник глави Житомирської обласної організації партії "Батьківщина", депутат облради Віталій Француз.

На відміну від свого головного конкурента — голови Верховної ради Володимира Литвина, активної кампанії в окрузі пан Француз поки не проводить. 

За висування єдиним кандидатом від опозиції по 66-му округу (Малин) боровся колишній міністр юстиції, член політради партії "Наша Україна" Микола Оніщук.

Однак пропозиція "Нашої України" не знайшла підтримки в Комітеті опору диктатурі, і кандидатом від опозиції в окрузі Арсеній Яценюк назвав депутата фракції " БЮТ-Батьківщина" Євгенія Добряка.

Конкуренцію Добраяку таки складатиме Оніщук.

"Природньо, я жодним чином не буду змінювати свою позицію, оскільки кандидатура Євгенія Добряка відверто слабка",- заявив  Оніщук.

Найбільші шанси на перемогу в Житомирській області серед кандидатів від об'єднаної опозиції має депутат Павло Жебрівський. Він названий єдиним кандидатом по 63-му округу (Бердичів).

Кандидат від опозиції по 62-му округу (Житомир) заступник голови правління Житомирського заводу огороджувальних конструкцій Геннадій Зубко ("Фронт змін") і кандидат по 67-му округу (Чуднов) адвокат Сидір Кизин (Всеукраїнське об'єднання "Свобода") поки не мають досвіду проведення успішних мажоритарних кампаній. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування