Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціологи порахували БЮТ і Яценюка окремо, щоб Партія регіонів виграла

Вівторок, 15 травня 2012, 14:30

Партія регіонів, партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка", "Фронт змін", і Комуністична партія проходять до Верховної Ради.

Про свідчать результати опитування R&B, повідомляють Українські новини.

Респондентів запитали, за кого б вони проголосували, якби найближчим часом проходили парламентські вибори.

За результатами опитування 5% бар'єр подолали б Партія регіонів, яку підтримали 18% опитаних, "Батьківщина" - 12%, "УДАР" - 9%, "Фронт змін" - 8%, КПУ - 5%.

3% респондентів віддали б свої голоси за партію "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", 8% - за інші партії.

20% респондентів не збираються йти на вибори, а 17% не змогли відповісти.

Керівник компанії R&B Євген Копатько під час презентації опитування зазначив, що у дослідженні спеціально не враховували можливі спільні результати об'єднаної опозиції ("Батьківщини" та "Фронту змін"), тому що партії ще не виробили загальної політичної програми, єдиного виборчого списку та плану дій.

При цьому у виборців запитали, як вони ставляться до об'єднання партій "Батьківщина" і "Фронт змін" з метою створення єдиного партійного списку.

26% опитаних ставляться до такого об'єднання в цілому позитивно, 32% - нейтрально, 23% - у цілому негативно, 13% опитаних уперше почули про таке об'єднання, а 7% не змогли відповістити на це запитання.

На заході України до об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" позитивно ставляться 48% опитаних, а на південному сході країни 30% вважають таке об'єднання негативним.

Опитування проводили із 25 квітня по 10 травня, у його межах опитали 2 077 респондентів старше від 18 років, які проживають у всіх областях України.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Як відомо, відповідно до опитування, проведеного КМІС 14-26 квітня, партію "Батьківщина" разом з партією "Фронт змін" підтримали би 15,9% опитаних, ПР - 15,6%, "УДАР" - 5,9%, КПУ - 4,7%.

R&B під час попередніх виборів співпрацювала з Партією регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: