Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросоюз не хоче зраджувати Україну, але на компроміси не піде

Вівторок, 15 травня 2012, 18:05

Європейський Союз вважає, що його відмова від укладення угоди про асоціацію з Україною буде зрадництвом принципів ініціативи "Східне партнерство".

Про це заявив європейський комісар з питань розширення ЄС й європейської політики сусідства Штефан Фюле на прес-конференції в Брюсселі, повідомляють "Українські новини".

"У нас немає планів відступити від неї (угоди), тому що відмова від процесу асоціації буде зрадництвом громадян і зрадництвом "Східного партнерства", - сказав він.

"Але це не означає, що ми підемо на компроміси в тому, що стосується демократії, прав людини, верховенства права, які будуть випробовувати підхід України до виборчого правосуддя й підхід до парламентських виборів", - заявив Фюле.

За його словами, рамки цієї угоди безпрецедентні.

"Лідери Європейського Союзу поставили свою репутацію на карту, вирішивши укласти таку угоду з Україною. Такої широкої угоди, таких широких рамок ми раніше не бачили, вони безпрецедентні і йдуть на благо народу України й народів Європейського Союзу", - сказав він.

Єврокомісар підкреслив необхідність здійснення реформ в Україні й підкреслив необхідність вирішення питань із випадками виборчого правосуддя й проведення чесних виборів Верховної Ради.

Він підкреслив, що права людини є основними й дотримання верховенства закону є дуже важливим для підписання угоди про асоціацію.

При цьому Фюле зазначив, що ЄС вітає кроки української влади з прийняття низки законів, зокрема, Кримінального процесуального кодексу й закону про свободу зборів.

Крім того, єврокомісар підкреслив зацікавленість ЄС у розробці Україною стратегії управління державними фінансами, що, з його слів, відкриє шлях для надання допомоги ЄС у підтримці реформ держапарату й у сфері енергетики.

Як повідомлялося, представники Євросоюзу називають кримінальні справи проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко й екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка головною перешкодою укладенню угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування