Центрвиборчком просить опозицію не ставати в позу

Вівторок, 15 травня 2012, 21:42

Підготовлені Центральною виборчою комісією зміни до закону про вибори народних депутатів мають виключно технічний характер.

На цьому наголосив у коментарі журналістам заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає УНІАН.

"Парламент повинен прийняти зміни до закону, і всі повинні переконатися в тому, що це виключно технічні зміни, а не які-небудь інші моменти. А зараз займати позу святих і казати: от ми нічого не будемо робити. Про це треба було говорити в листопаді", - сказав він.

"Наголошую на тому, що розчарую тих, хто шукає якусь політичну складову чи якісь політичні моменти. Законопроект має виключно технічний характер і має усунути прогалини, зокрема, викликані неякісною підготовкою свого часу Верховною Радою", - додав чиновник.

Магера зазначив, що ЦВК своїми постановами регулюватиме окремі технічні моменти, викликані недосконалістю деяких норм закону про вибори, якщо парламент не внесе зміни до закону.

Водночас, за його словами, у Центрвиборчкомі розуміють, що за такої ситуації "хтось може звертатися до суду і оскаржити постанови ЦВК з точки зору незаконності".

Як відомо, 8 травня Центральна виборча комісія схвалила пропозиції до закону "Про вибори народних депутатів України".

За словами Магери, "зміни жодним чином не торкаються будь-яких політичних моментів закону".

14 травня голова Верховної Ради Володимир Литвин сказав, що вважає за необхідне внести "технічні зміни" до закону при вибори.

У свою чергу, заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко заявив, що опозиція вважає неприпустимим внесення будь-яких змін до закону про вибори народних депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування