Кучмі знову спробують повернути справу

Середа, 16 травня 2012, 08:37

Оскарження рішення про скасування порушення кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми буде розглядатися 31 травня.

Таку дату розгляду касації призначив Вищий спецсуд у цивільних і кримінальних справах, повідомляє газета Сегодня..

Касація подана на рішення судів першої й апеляційної інстанцій, які фактично спростували причетність Кучми до вбивства Георгія Гонгадзе.

Адвокат екс-майора Миколи Мельниченко Микола Неділько повідомив, що повістки в суд направлені також у Генпрокуратуру, захисникам Кучми, представнику Мирослави Гонгадзе Валентині Теличенко, адвокату Андрію Федуру, потерпілому Олександру Єльяшкевичу й іншим.

"Ми підтримуємо касаційну скаргу й сподіваємося, що Вищий спецсуд задовольнить її, направивши справу на новий розгляд до того ж Печерського суду, який слухав її, але не врахував багатьох важливих нюансів, що стосується ролі Кучми в справі Гонгадзе", - відзначив Неділько.

Адвокат екс-президента Віктор Петруненко обмежився коротким коментарем: "Ми теж одержали повістку й готуємося до цього процесу".

Від прогнозу подальшого розвитку подій захисник ухилився.

Раніше, 14 грудня минулого року Печерський суд Києва скасував постанову ГПУ про порушення справи проти Кучми, а 20 січня 2012-го Апеляційний суд підтвердив законність цього рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування