В УНІАН зі скандалом змінюють керівництво

Середа, 16 травня 2012, 13:12

У інформагентстві УНІАН усунули з посади головного редактора Олександра Харченка і перевели його на посаду головного редактора веб-сайту агенції.

Про це повідомляє УНІАН.

Новим шеф-редактором призначено Михайла Ганницького. Рішення про кадрові перестановки прийняв призначений у березні гендиректор Вадим Осадчий.

При цьому, як у своєму Facebook написала співробітниця агентства Лана Самохвалова, гендиректор намагався умовити його залишити посади "по-хорошому".

"Після 18.00 призначений у березні Генеральний директор ТОВ "Агентство УНІАН" Вадим Осадчий запропонував йому "піти по-хорошому", отримавши матеріальну компенсацію. Коли Харченко не погодився, його було ознайомлено із наказом "про переміщення Харченка О. О. в інший структурний підрозділ", - написала Самохвалова.

За її словами, переміщення відбулося "у зв'язку із необхідністю вдосконалення системи подачі матеріалів для публікації на веб-сайті, підвищення якості роботи редакторів сайту, покращення інформативності та грамотності матеріалів, що публікуються".

У середу зранку на планерці Осадчий повідомив керівникам підрозділів про зміни в структурі агентства і представив нового шеф-редактора агентства Михайла Ганницького, який був призначений заступником Харченка у грудні минулого року.

"На зауваження представника профспілкового осередку НМПУ про те, що такі дії суперечать законодавству, генеральний директор заперечив і сказав, що це не звільнення, а переміщення, передбачене КЗпП", - пише Самохвалова.

"На запитання про причини усунення Харченка з посади Осадчий відповів: "Особисті"", - додала вона.

У свою чергу сам Харченко заявив, що "категорично не згоден з наказом, який є незаконним, оскільки така зміна посади аж ніяк не є "переміщенням", і буде оскаржувати його в суді та органах прокуратури,яка має стежити за порушенням трудових прав".

"Олександр Харченко вважає це продовженням політики знищення незалежних ЗМІ в Україні, як це було зроблено з "Газетой по-киевски", телеканалом "СІТІ" та іншими ЗМІ", - написала Самохвалова.

Як відомо, новий головред Ганницький до призначення в УНІАН працював у ТСН, а раніше тривалий час працював у газеті "Сегодня".

Осадчий був призначений гендиректором УНІАН у лютому цього року і залишається керівником департаменту інтернет-проектів групи "1+1". Раніше він працював в інтернет-виданні "Обозреватель".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування