Принц Данії з дружиною збираються в Україну на Євро-2012

Середа, 16 травня 2012, 15:28

Принц Данії Фредерік не планує бойкотувати матчі фіналу Чемпіонату Європи з футболу, котрий вперше в історії відбудеться в Україні та Польщі.  

Про це повідомляють польські ЗМІ з посиланням на агентство Ritzau, передає УНІАН.

"Королівський двір дослухається зазвичай до рекомендацій уряду, який на даному етапі не планує бойкотувати Євро-2012 в Україні, тому княжа пара братиме участь в турнірі, як і планувала", - сказала прес-секретар королівського двору Лене Баллебі.

Сам принц Фредерік ще у березні цього року повідомив, що 17 червня планує поїхати на матч Данії з Німеччиною до Львова разом зі своєю дружиною, княжною Мері.

Команда Данії гратиме в Україні ще два матчі: 9 червня у Харкові та 13 червня з Португалією у Львові.

Датське агентство також цитує міністра культури і спорту Данії Уффе Елбаека, котрий запевнив, що наступник королівського престолу не буде бойкотувати матчі Євро в Україні через справу екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко.

"Незважаючи на політичну ситуацію, наш принц поїде до співгосподаря Євро-2012, якого атакують та критикують", - відзначило агентство.

Польські ЗМІ зазначають, що 43-річний принц Фредерік багато років цікавиться спортом та активно ним займається.

Як повідомлялося, Рада закордонних справ Європейського Союзу на засіданні 14 травня не ухвалила жодного рішення про бойкот матчів Євро-2012 в Україні через справу Тимошенко, а представники Польщі заявили, що про нього навіть не йшлося під час цієї зустрічі.

Політики Бельгії планують бойкотувати Євро-2012 в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування