Поліція затримує мітинг у Москві за вихід на проїжджу частину

Середа, 16 травня 2012, 21:39

Московська поліція ввечері в середу почала затримувати опозиціонерів, що перебували в таборі на площі біля станції метро "Барикадна".

Бійці ОМОНу зайшли в сквер, де проводять "гуляння" опозиціонери, і затримали кількох молодих людей, передає ВВС.

Поліцейські також забрали бідони з їжею і п'ятилітрові балони з водою.

"ОМОН розгромив інфо-центр, вилучив коробку з пожертвами і затримав кількох активістів", - написав у своєму мікроблозі на Twitter опозиціонер Ілля Яшин.

Він повідомив, що затримані щонайменше семеро осіб. Через деякий час поліцейські затримали і самого Яшина.

"Я затриманий. Зі мною в автозаку 16 осіб. Дуже жорстко винтять", - написав він.

Депутат Держдуми Дмитро Гудков вже заявив, що у поліції не було підстав для затримання активістів на площі, оскільки ніхто з них не порушував закон.

"Ми обурені, це неподобство. Ніхто з учасників акції не порушував ніяких правил і законів", - заявив Гудков Інтерфаксу.

Тим часом в прес-службі головного управління МВС Росії по Москві повідомили, що опозиціонери пошкодили поліцейський автобус і вийшли на проїжджу частину в районі станції метро "Барикадна", у зв'язку з чим поліція "вживає заходів до відновлення громадського порядку".

У МВС повідомили, що учасники табору привезли їжу і спробували розбити польову кухню, а співробітники поліції хотіли перевірити супровідні документи на продукти харчування, після чого запросили двох активістів проїхати до відділу для розгляду і завели їх в автобус.

"Після цього група представників опозиції оточила один з двох автобусів поліції, що знаходилися поблизу скверу біля станції "Барикадна" і пошкодила його, відірвавши бокове дзеркало. Одночасно з цим дані громадяни практично повністю перекрили рух по одній з вулиць. Співробітники поліції вживають заходів по відновленню громадського порядку", - сказали в прес-службі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування