Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція збирається встановити в громадських місцях відеокамери

Четвер, 17 травня 2012, 10:51

Міністерство внутрішніх справ хоче встановити в громадських місцях системи відеоспостереження.

МВС підготувало пропозиції до Ради національної безпеки і оборони України розглянути це питання за ініціативою міністра Віталія Захарченка, повідомляє прес-служба відомства.

МВС зазначає, що ефективність застосування системам відеоспостереження підтверджується зарубіжним досвідом правоохоронної діяльності. 

Зокрема, використання систем відеоспостереження в країнах Євросоюзу та США "значно сприяє оперативності реагування на правопорушення, швидкому встановленню осіб, які їх вчиняють".

"Світовий досвід показує, що наявність систем відеоспостереження є стримуючим фактором для правопорушника, навіть за відсутності співробітника поліції", - стверджує відомство. 

"Облаштування громадських місць системами відеоспостереження дасть змогу  громадянам почуватися на вулицях міст більш безпечно", - переконані у МВС.

За розрахунками міністерства, використання таких систем дозволить зменшити кількість працівників міліції на вулицях міст і зробить їхню роботу більш ефективною.

"Враховуючи  той факт, що наразі міністерство фінансується на 42% від потреби, це дозволить більш ефективно розподіляти ці кошти не на утримання великої кількості працівників міліції, а на їх оснащення", - зазначає МВС.

За клопотанням МВС прем’єр-міністр уже доручив Київській міській держадміністрації "опрацювати питання встановлення відеокамер у місцях масового скупчення громадян та проведення масових заходів, у першу чергу в центральній частині столиці".

Голова МВС просить секретаря РНБО розглянути на засіданні Ради національної безпеки та оборони питання щодо сприяння органів влади та місцевого самоврядування в обладнанні об’єктів інфраструктури населених пунктів системами відеоспостереження.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: